Szybka i efektowna przekąska. Doskonała na niespodziewanych gości. Dla fanów zielonego pesto i nie tylko. Polecam!
CZAS PRZYGOTOWANIA: ok.25min
Składniki:
- ciasto francuskie (świeże, mrożone należy wcześniej odmrozić)
- kilka łyżek zielonego pesto**
- roztrzepane jajko do posmarowania (opcjonalnie)
*można też dodać rukolę i posypać parmezanem - wersja bardziej exclusive :)
Wykonanie:
Ciasto francuskie posmarować pesto, zwinąć w rulon i pokroić na kawałki o szerokości ok. 1 cm.
Ułożyć na blaszce wyłożonej matą teflonową/papierem do pieczenia w odstępach. Można posmarować je roztrzepanym jajkiem - dla uzyskania pełniejszego koloru.
Piec w temperaturze 220ºC przez 15-20 min.
Smacznego!
inspiracja: własna fantazja :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz