czwartek, 22 marca 2012

Sałatka z tuńczyka





Ulubiona mojego męża. Niesamowite połączenie smaków. Polecam!

CZAS PRZYGOTOWANIA: ok.20 min 

Składniki: 
  • 10 jajek
  • puszka tuńczyka (rozdrobnionego)
  • 1 mała cebula
  • 150g żółtego sera
  • majonez
  • sól i pieprz
Wykonanie:
Jajka ugotować w osolonej wodzie. Obrać i wystudzić. W tym czasie zetrzeć ser żółty na tarce (lub w robocie kuchennym) o średnich oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Żółtka oddzielić od białek i oddzielnie zetrzeć białka i żółtka. Układać w misce warstwami (od dołu):

  1. białka
  2. ser żółty
  3. majonez 
  4. sól i pieprz
  5. cebula
  6. tuńczyk
  7. ser żółty
  8. majonez 
  9. sól i pieprz
  10. żółtka
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz