Składniki: (na 2 osoby)
- 1 mały seler
- 1/2 jabłka
- sok z 1/2 cytryny
- 2 łyżki śmietany 18%
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- garść rodzynek
- cukier do smaku
- można dodać trochę posiekanych orzechów włoskich
Wykonanie:
Selera i jabłko myjemy, obieramy i ścieramy na tarce lub robotem kuchennym na średnich oczkach. Skrapiamy sokiem z cytryny (aby nie ściemniały). Doprawiamy cukrem wg własnego uznania. Mieszamy ze śmietaną i jogurtem, dodajemy rodzynki i ewentualnie posiekane orzechy.
Dobrze jeżeli surówka przed zjedzeniem trochę postoi - smaki się wtedy dobrze wymieszają i będzie smaczniejsza :)
Smacznego!
Dobrze jeżeli surówka przed zjedzeniem trochę postoi - smaki się wtedy dobrze wymieszają i będzie smaczniejsza :)
Smacznego!
Wydrukuj przepis |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz