Składniki: (na 2 osoby + dziecko :))
- 250-300g makaronu (najlepiej wstążki)
- 1 puszka tuńczyka w oleju (rozdrobniony)
- 1 puszka groszku konserwowego
- 2 ząbki czosnku (wg smaku)
- ok. 10 oliwek zielonych
- ok. 10 oliwek czarnych
- 2 łyżeczki kapar (niekoniecznie)
- sól, pieprz
Wykonanie:
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. A w między czasie obrać i drobno pokroić ząbki czosnku, odsączyć groszek, pokroić oliwki. Ugotowany makaron odcedzić. Do garnka włożyć tuńczyka z olejem, dodać czosnek i chwilkę posmażyć. Do tego dodać resztę składników: makaron, groszek, oliwki, kapary. Wszytko wymieszać, doprawić solą i pieprzem (najlepiej świeżo zmielonym). Gotowe :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz