środa, 4 kwietnia 2012

Improwizacja z kaszy gryczanej

Oto wynik mojej improwizacji z tego, co mi zostało w lodówce :) Czasem trzeba użyć resztek obiadu, żeby stworzyć coś nowego. Nie wyrzucam jedzenia. Generalnie udaje mi się "wstrzelić" w ilość jaką zjemy. Jednak czasem potrafię przecenić nasze możliwości :)

CZAS PRZYGOTOWANIA: ok.15min 

Składniki: 
  • 1/3 szkl. kaszy gryczanej
  • 1/2 pora
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 łyżeczka masła
  • sól, pieprz
Wykonanie:
Kaszę ugotować w osolonej wodzie (wg przepisu na opakowaniu). Warzywa umyć, obrać i pokroić w plasterki. A następnie ugotować je w niewielkiej ilości wody do miękkości dodając masło pod koniec gotowania. Wszystko se sobą połączyć. Doprawić pieprzem (ewentualnie solą).

Wg mnie potrawa ta może stanowić samodzielny posiłek, bądź też jako dodatek do ryby czy mięsa (zamiast ziemniaków). Na zdjęciach podane z rybą pieczoną w folii
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz