czwartek, 1 marca 2012

Kiełki




Takie zdrowe i wiosenne :) Gotowe w 3 dni. Świetny dodatek do kanapek, sałatek itp. Moje nowe odkrycie :) Na zdjęciu kiełki z rzodkiewki - jak na razie moje ulubione. 

CZAS PRZYGOTOWANIA: ok.3dni

Nasionka wysypać w kiełkownicy i dwa razy dziennie podlewać. Nie zapominać o regularnym wylewaniu "przelanej" wody, która świetnie nadaje się do podlewania kwiatków :)

Smacznego!

2 komentarze:

  1. polecam słonecznika oraz pora.. moim zdaniem najlepsze... smaczne są też brokułowe i z czerwonej kapusty .

    OdpowiedzUsuń
  2. o kiełkach pora nawet nie słyszałam... Słonecznika już dawno nie jadłam, ale pamiętam, że był dobry. Brokuł i kapusta brzmi interesująco - na pewno spróbuję, dzięki za info :-)

    OdpowiedzUsuń