poniedziałek, 16 kwietnia 2012

Pasta jajeczna z makrelą





Smaczny początek dnia :) Świetna zarówno na kanapki jak i na przyjęcie. Dobra z chlebem, bułeczkami, tostami, krakersami. 

CZAS PRZYGOTOWANIA: ok.15min 

Składniki: 
  • 4-5 jaj
  • 1 wędzona makrela
  • 1 cebula (na wiosnę lepiej zastąpić ją dymką ze szczypiorkiem lub samym szczypiorkiem)
  • 3-4 ogórki konserwowe
  • majonez
  • sól, pieprz
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Cebulę, ogórki i jajka pokroić w drobną kostkę. Z makreli usunąć ości i rozdrobić. Wszystko połączyć, dodać majonez. Doprawić solą i pieprzem. Posmarować chleb/bułkę/krakersy/tosty... i zajadać ze smakiem :)

Smacznego!


Jeżeli wam posmakuje - to proszę o głosy :) (link) Głosujący też biorą udział w konkursie :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz