CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 25 min
Składniki:
- 500 g łososia ze skórą
- 10 łyżek sosu teriyaki
- sól, pieprz
- łyżeczka cukru
- 300 g makaronu ryżowego (u mnie pełnoziarnisty)
- garść zielonej fasolki szparagowej
- 2-3 pomidory (lepsze byłyby koktajlowe)
- oliwa
Wykonanie:
Łososia podzielić na 4 porcje, natrzeć 6 łyżkami sosu teriyaki, solą, cukrem i pieprzem - odstawić na chwilę do lodówki. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Na ostatnią minutę gotowania makaronu wrzucić do niego fasolkę i pomidory.
Na mocno rozgrzanej patelni usmażyć łososia (po 2 minuty z każdej strony). Makaron z warzywami odcedzić i wymieszać z resztą sosu teriyaki, skropić oliwą i podać z łsosiem.
Na mocno rozgrzanej patelni usmażyć łososia (po 2 minuty z każdej strony). Makaron z warzywami odcedzić i wymieszać z resztą sosu teriyaki, skropić oliwą i podać z łsosiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz