sobota, 30 listopada 2013

Sałatka z tuńczyka z kukurydzą

Szybka, łatwa i smaczna sałatka do przygotowania. Dobry sposób na wykorzystanie resztek ryżu czy kukurydzy. Polecam.

CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 20 min 

Składniki:
  • ryż basmati (ok.100g) (można użyć też zwykłego ryżu)
  • puszka tuńczyka 
  • mała papryka
  • pół puszki kukurydzy
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • majonez
Wykonanie:

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu i przestudzić. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić/posiekać na drobno. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć. Paprykę umyć, pokroić w kostkę. 
Wszystko wymieszać w salaterce, przyprawić solą i pieprzem do smaku i dodać majonez.

Smacznego!

inspiracja: inwencja własna

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz