niedziela, 10 listopada 2013

Pasta z dyni (do chleba i nie tylko)

Przepyszna i zdrowa pasta do chleba. Świetna alternatywa dla wędlin do kanapek ale też dobra na imprezy. Dobrze przygotować sobie w sezonie więcej purree, aby o każdej porze roku można  sobie przygotować to przepyszne urozmaicenie naszych kanapek. Polecam!

CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 10 min 

Składniki:
  • 3/4 szklanki purree z dyni (jak je zrobić - link)
  • 1 cebula
  • łyżka oliwy
  • 1 - 2 łyżki posiekanej pietruszki
  • 1 - 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 łyżka majonezu (można zastąpić gęstym jogurtem naturalnym)
  • 1 - 2 łyżeczki musztardy
  • sól, pieprz
Wykonanie:

Cebulę posiekać w drobną kostkę i zeszklić na oliwie, aż będzie miękka (nie pozwolić jej się zrumienić). 
Purree z dyni wymieszać z cebulą, posiekaną natką pietruszki, majonezem i musztardą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Smacznego!
inspiracja: smakuje.blox.pl



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz