Przepyszna i zdrowa pasta do chleba. Świetna alternatywa dla wędlin do kanapek ale też dobra na imprezy. Dobrze przygotować sobie w sezonie więcej purree, aby o każdej porze roku można sobie przygotować to przepyszne urozmaicenie naszych kanapek. Polecam!
CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 10 min
Składniki:
- 3/4 szklanki purree z dyni (jak je zrobić - link)
- 1 cebula
- łyżka oliwy
- 1 - 2 łyżki posiekanej pietruszki
- 1 - 2 łyżeczki soku z cytryny
- 1 łyżka majonezu (można zastąpić gęstym jogurtem naturalnym)
- 1 - 2 łyżeczki musztardy
- sól, pieprz
Wykonanie:
Cebulę posiekać w drobną kostkę i zeszklić na oliwie, aż będzie miękka (nie pozwolić jej się zrumienić).
Purree z dyni wymieszać z cebulą, posiekaną natką pietruszki, majonezem i musztardą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz