CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 30 min
Składniki:
- 1 brokuł
- 1 szklanka ugotowanej na sypko kaszy jaglanej
- 2 jajka
- 2 łyżeczki mielonego siemienia lnianego
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 ząbki czosnku (wyciśniętego przez praskę)
- 2 łyżki natki pietruszki
- 2 łyżki koperku
- sól, pieprz
- szczypta kurkumy
- oliwa do smażenia
Wykonanie:
Brokuła
ugotować na parze, ostudzić i zmielić w blenderze. Kaszę ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Wszystkie składniki wymieszać w misce.
Rozgrzać patelnię spryskaną oliwą. Łyżką nakładać masę formując placki. Smażyć na złoto z obu stron.
Rozgrzać patelnię spryskaną oliwą. Łyżką nakładać masę formując placki. Smażyć na złoto z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz